Search Funny Stuff Here!
user profile
Connect with Us
Confidentiality
Join our Family
  • Register

Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi and English

Posted By : Admin
11 months ago

Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi / Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi  : हनुमान चालीसा (Hanuman Chalisa) एक प्रसिद्ध हिंदू धार्मिक पाठ है जो भगवान हनुमान की महिमा का गान करता है। यह पाठ श्री गोस्वामी तुलसीदास जी द्वारा लिखा गया है और उसका संगीत उन्होंने स्वयं रचा। हनुमान चालीसा का पाठ करने से भगवान हनुमान की कृपा प्राप्त होती है और भक्त को रक्षा की दृष्टि मिलती है। यह पाठ 40 श्लोकों (चालीसा) से मिलकर बना है, जिनमें हनुमानजी की महिमा, उनके गुण, और उनके पराक्रम का वर्णन है। इसे भक्तिभाव से बड़े श्रद्धालुता के साथ पढ़ा जाता है और इसका प्रतिदिन पाठ करने से भक्त को संतोष, शांति और उत्तम स्वास्थ्य की प्राप्ति होती है।

हनुमान चालीसा के शब्दों में एक अत्यंत महत्वपूर्ण संदेश छिपा होता है। इस प्राचीन मंत्र में हनुमानजी की महिमा, शक्ति और भक्ति का वर्णन किया गया है। यह चालीसा ( Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi / Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi ) अपने शक्तिशाली शब्दों से हमें उत्तेजित करती है और हमें सदैव परमात्मा के प्रति विश्वास और समर्पण में ले जाती है। इसे पढ़कर हमें सार्थकता की भावना, धैर्य और उत्साह का अनुभव होता है। हनुमान चालीसा हमें जीवन में सफलता और शांति की प्राप्ति के मार्ग का दिशा सूचक है।

हनुमान चालीसा (Hanuman Chalisa in Hindi) एक प्रसिद्ध हिंदू धार्मिक पाठ है जो भगवान हनुमान की महिमा का गान करता है। यह पाठ श्री गोस्वामी तुलसीदास जी द्वारा लिखा गया है और उसका संगीत उन्होंने स्वयं रचा। हनुमान चालीसा का पाठ करने से भगवान हनुमान की कृपा प्राप्त होती है और भक्त को रक्षा की दृष्टि मिलती है। यह पाठ 40 श्लोकों (चालीसा) से मिलकर बना है, जिनमें हनुमानजी की महिमा, उनके गुण, और उनके पराक्रम का वर्णन है। इसे भक्तिभाव से बड़े श्रद्धालुता के साथ पढ़ा जाता है और इसका प्रतिदिन पाठ करने से भक्त को संतोष, शांति और उत्तम स्वास्थ्य की प्राप्ति होती है।

हनुमान चालीसा के शब्दों में एक अत्यंत महत्वपूर्ण संदेश छिपा होता है। इस प्राचीन मंत्र में हनुमानजी की महिमा, शक्ति और भक्ति का वर्णन किया गया है। यह चालीसा (Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi) अपने शक्तिशाली शब्दों से हमें उत्तेजित करती है और हमें सदैव परमात्मा के प्रति विश्वास और समर्पण में ले जाती है। इसे पढ़कर हमें सार्थकता की भावना, धैर्य और उत्साह का अनुभव होता है। हनुमान चालीसा जीवन में सफलता और शांति की प्राप्ति के मार्ग का दिशा सूचक है।

 

हनुमान चालीसा इन हिंदी (Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi)

Hanuman-Chalisa-lyrics-in-hindi

दोहा:
श्रीगुरु चरण सरोज रज, निज मनु मुकुरु सुधारि।
बरनऊं रघुबर बिमल जसु, जो दायकु फल चारि॥

बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन कुमार।
बल बुद्धि विद्या देहु मोहि, हरहु कलेस बिकार॥

 

चौपाई

जय हनुमान ज्ञान गुन सागर।
जय कपीस तिहुं लोक उजागर॥

रामदूत अतुलित बल धामा।
अंजनि पुत्र पवनसुत नामा॥

महाबीर बिक्रम बजरंगी।
कुमति निवार सुमति के संगी॥

कंचन बरन विराज सुबेसा।
कानन कुंडल कुंचित केसा॥

हाथ वज्र औ ध्वजा विराजै।
कांधे मूँज जनेऊ साजै॥

शंकर सुवन केसरी नंदन।
तेज प्रताप महाजग वंदन॥

विद्यावान गुनी अति चातुर।
राम काज करिबेको आतुर॥

प्रभु चरित्र सुनिबेको रसिया।
राम लखन सीता मन बसिया॥

सूक्ष्म रूप धरी सियहिं दिखावा।
बिकट रूप धरि लंक जरावा॥

भीम रूप धरि असुर संहारे।
रामचंद्र के काज संवारे॥

लाय सजीवन लखन जियाये।
श्रीरघुवीर हरषिउ उर लाये॥

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई।
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई॥

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं।
अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं॥

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा।
नारद सारद सहित अहीसा॥

यम कुबेर दिगपाल जहाँ ते।
कवि कोविद कहि सके कहाँ ते॥

तुम उपकार सुग्रीवहि कीन्हा।
राम मिलाय राजपद दीन्हा॥

तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना।
लंकेश्वर भए सब जग जाना॥

युग सहस्र योजन पर भानू।
लील्यो ताहि मधुर फल जानू॥

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माही।
जलधि लांघि गये अचरज नाही॥

दुर्गम काज जगत के जेते।
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते॥

राम दुआरे तुम रखवारे।
होत न आज्ञा बिनु पैसारे॥

सब सुख लहैं तुम्हारी सरना।
तुम रच्छक काहू को डर ना॥

आपन तेज सम्हारो आपै।
तीनों लोक हाँक तें कांपै॥

भूत पिसाच निकट नहिं आवै।
महाबीर जब नाम सुनावै॥

नासै रोग हरै सब पीरा।
जपत निरंतर हनुमत बीरा॥

संकट तें हनुमान छुड़ावै।
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै॥

सब पर राम तपस्वी राजा।
तिनके काज सकल तुम साजा॥

और मनोरथ जो कोई लावै।
सोई अमित जीवन फल पावै॥

चारों युग परताप तुम्हारा।
है परसिद्ध जगत उजियारा॥

साधु संत के तुम रखवारे।
असुर निकंदन राम दुलारे॥

अष्टसिद्धि नौ निधि के दाता।
अस वर दीन्ह जानकी माता॥

राम रसायन तुम्हरे पासा।
सदा रहो रघुपति के दासा॥

तुम्हरे भजन राम को पावै।
जनम-जनम के दुख बिसरावै॥

अंत काल रघुबर पुर जाई।
जहाँ जन्म हरिभक्त कहाई॥

और देवता चित्त न धरई।
हनुमत सेई सर्व सुख करई॥

संकट कटै मिटै सब पीरा।
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा॥

जय जय जय हनुमान गोसाई।
कृपा करहु गुरुदेव की नाई॥

जो सत बार पाठ कर कोई।
छूटहि बंदि महा सुख होई॥

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा।
होय सिद्धि साखी गौरीसा॥

तुलसीदास सदा हरि चेरा।
कीजै नाथ हृदय महं डेरा॥

 

दोहा:
पवन तनय संकट हरण, मंगल मूरति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुरभूप॥

 

Click here to read Hanuman Chalisa Lyrics in Bengali

 

हनुमान चालीसा (Hanuman Chalisa Lyrics in English)

Here are Full Hanuman Chalisa Lyrics in English to you :

Hanuman-Chalisa-Lyrics-in-English

Doha

"Shri Guru Charan Saroj Raj, Nij Man Mukur Sudhari,
Barnau Raghuvar Bimal Jasu, Jo Dayaku Phal Chari.

Buddhi hin Tanu Jaanike, Sumirau Pavan Kumar,
Bal Buddhi Vidya Dehu Mohi, Harahu Kalesh Vikaar.

 

Chopai

Jai Hanuman Gyan Gun Sagar,
Jai Kapis Tihun Lok Ujagar.

Ram Doot Atulit Bal Dhama,
Anjani Putra Pavansut Naama.

Mahavir Bikram Bajrangi,
Kumati Nivar Sumati Ke Sangi.

Kanchan Baran Biraaj Subesa,
Kanan Kundal Kunchit Kesa.

Haath Vajra Aur Dhvaja Biraje,
Kaandhe Moonj Janeu Saaje.

Shankar Suvan Kesari Nandan,
Tej Pratap Maha Jag Vandan.

Vidyavaan Guni Ati Chatur,
Ram Kaaj Karibe Ko Aatur.

Prabhu Charitra Sunibe Ko Rasiya,
Ram Lakhan Sita Man Basiya.

Sukshma Roop Dhari Siyahin Dikhava,
Vikat Roop Dhari Lank Jarava.

Bhima Roop Dhari Asur Sanhare,
Ramachandra Ke Kaj Savare.

Laye Sanjivan Lakhan Jiyaye,
Shri Raghuvir Harashi Ur Laiye.

Raghupati Kinhi Bahut Badai,
Tum Mam Priye Bharat Sam Bhai.

Sahas Badan Tumharo Jas Gaave,
Asa Kahi Shripati Kanth Laagave.

Sankadik Brahmadi Muneesa,
Narad Sarad Sahit Aheesa.

Yam Kuber Digpal Jahan Te,
Kavi Ko Vidh Kahi Sake Kahan Te.

Tum Upkar Sugreevahin Keenha,
Ram Milaye Rajpad Deenha.

Tumharo Mantra Vibheeshan Maana,
Lankeshwar Bhaye Sab Jag Jaana.

Yug Sahasra Yojan Par Bhanu,
Leelyo Taahi Madhur Phal Janu.

Prabhu Mudrika Meli Mukh Maahi,
Jaladhi Langhi Gaye Acharaj Naahi.

Durgam Kaaj Jagat Ke Jete,
Sugam Anugraha Tumhre Tete.

Ram Duware Tum Rakhvare,
Hot Na Aagya Binu Paisare.

Sab Sukh Lahai Tumhari Sar Na,
Tum Rakshak Kaahu Ko Dar Na.

Aapan Tej Samharo Aapai,
Teenhon Lok Haak Te Kaapai.

Bhoot Pishach Nikat Nahi Aavai,
Mahabir Jab Naam Sunavai.

Nase Rog Hare Sab Peera,
Japat Niranter Hanumant Beera.

Sankat Te Hanuman Chhudavai,
Man Kram Bachan Dhyan Jo Lave.

Sab Par Ram Tapasvi Raja,
Tin Ke Kaaj Sakal Tum Saaja.

Aur Manorath Jo Koi Laave,
Soi Amit Jivan Phal Paave.

Charo Yug Par Taap Tumhara,
Hai Par Siddhi Jagat Ujiyara.

Sadhu Sant Ke Tum Rakhvare,
Asur Nikandan Ram Dulare.

Ashta Sidhi Nau Nidhi Ke Daata,
Asa Bar Deen Janaki Mata.

Ram Rasayan Tumhare Paasa,
Sada Raho Raghupati Ke Daasa.

Tumhare Bhajan Ram Ko Paave,
Janam Janam Ke Dukh Bisraave.

Anta Kaal Raghubar Pur Jaayee,
Jahaan Janma Hari Bhakta Kahaayee.

Aur Devata Chit Na Dharaai,
Hanumat Sei Sarva Sukh Karaai.

Sankat Kate Mite Sab Peera,
Jo Sumire Hanumat Balbeera.

Jai Jai Jai Hanuman Gosai,
Kripa Karahu Gurudev Ki Naai.

Jo Sat Baar Paath Kar Koi,
Chhutahi Bandi Maha Sukh Hoi.

Jo Yah Padhe Hanuman Chalisa,
Hoy Siddhi Saakhi Gaurisa.

Tulsidas Sada Hari Chera,
Keejai Nath Hriday Mah Dera.

 

Doha
Pavan Tanay Sankat Haran, Mangal Moorti Roop.
Ram Lakhan Sita Sahit, Hriday Basahu Sur Bhoop."

 

 

 

Share this post with your ones
About Us

Welcome to Majedar Jokes - The best place for best funny jokes in hindi website in india. We have the largest library of clean, short and hilarious jokes. Get your daily dose of laughter on our website.